Eerste pinksterdag pinksterrit

Gepost op 9 april, 2018 in Pinksterrit door Rijvereniging

Hippische Vereniging “St. Servatius” organiseert op 1e Pinksterdag, 20 mei 2018, de traditionele Rabobank Pinksterrit.

De koetsentocht Concours Traditionele Aanspanningen is een voorselectie van het Nederlandse kampioenschap van het Traditioneel Gerij.
Als u inschrijft als klassementsrijder bent u verplicht zich te laten jureren door de officiële jury.
De presentatie vindt plaats volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij (NVTG).
Natuurlijk bent u als niet-klassementsrijder ook van harte welkom en kunt ook u zich vrijwillig laten jureren. De enige voorwaarden die wij stellen, is dat u met een origineel rijtuig komt voorzien van houten wielen. Alle overige rijtuigen, zoals marathonwagens, zijn van deelname uitgesloten.
We hebben in de loop der jaren een traditionele koetsentocht opgebouwd die zich onderscheidt door de zorgvuldige afwerking van rijtuig, tuig en paard. Hierbij besteden koetsier en passagiers de grootste zorg aan passende en originele kleding die overeenstemt met het oorspronkelijk gebruik van het rijtuig. Dit jaar hebben we een afwisselende route die u wederom een mooi stukje Brabant en België laat zien

De start en finish van de route vindt zoals vorig jaar plaats op het parkeerterrein van het Eurocircuit te Valkenswaard. Tijdens de Rabobank Pinksterrit zal dit terrein worden afgesloten en bewaakt.
Om 10.30 uur vertrekt de stoet gezamenlijk naar het centrum van Borkel en Schaft voor het defilé, waarna u een lunch wordt aangeboden.
Van daar vervolgt de route zich een stukje door het Belgische land.

De grote rustpauze is weer in Borkel en Schaft, waar in de dorpskern een braderie en andere activiteiten zijn georganiseerd. In een weiland heeft u en uw paard(en) de gelegenheid om even tot rust te komen en te genieten van alle activiteiten in Borkel en Schaft. In Borkel vindt ook de prijsuitreiking plaats. We verwachten om 17.00 uur weer terug te zijn op de startlocatie.

De Koudbloedtrekpaarden rijden een iets andere route.

Voor noodgevallen is er een hoefsmid, dierenarts en monteur aanwezig.

U kunt zich inschrijven voor de Rabobank Pinksterrit door het formulier op de website in te vullen en te retourneren naar het vermeld adres. Vriendelijk verzoeken wij u om uw antwoordstrook voor 1 mei 2018 in te sturen.

  • Reacties uitgeschakeld voor Eerste pinksterdag pinksterrit