Pinksterrit 2014

Gepost op 3 juni, 2014 in Pinksterrit door Rijvereniging

Hippische Vereniging “St. Servatius” uit Borkel & Schaft organiseert op 1e Pinksterdag, 8 juni 2014, een koetsentocht met authentieke rijtuigen en een leuk en  gevarieerd programma in het centrum van Borkel.

 

 

De start en finish van de route is, net als vorig jaar, nabij het parkeerterrein van het Eurocircuit te Valkenswaard.  Vandaar vertrekken de koetsen om 10.30 uur richting Klein Borkel.

Ze zullen omstreeks 11.30 uur in het centrum van Borkel arriveren waar het jureringdefilé zich volstrekt.

Vandaar vervolgt de route zich naar de Achelse Kluis, langs café De Zaren  om zo weer omstreeks 14.00 uur in Borkel te arriveren.

 

In Borkel & Schaft vindt dan het officieel defilé plaats. Waarna de paarden en koetsen ter bezichtiging worden opgesteld. Dit is tevens de grote rustpauze. Hier vindt om 15.30 uur de prijsuitreiking van de dag plaats.

 

Onze koetsentocht, de “Rabobank Pinksterrit” genaamd, is een traditionele klassementsrit die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands kampioenschap van CTA van het Traditioneel Gerij.

De traditionele koetsentocht onderscheidt zich door de zorgvuldige afwerking van koets, tuig en paard. Hierbij besteden koetsier en passagiers de grootste zorg aan passende en originele kleding. Het gaat hierbij om het mooiste geheel van koets, paard(en), tuig en passende kleding die overeenstemt met het oorspronkelijk gebruik van de rijtuigen. Het is als het ware een rijdend museum.

 

 

In het centrum van Borkel is de hele dag van alles te beleven.

Speciaal voor de kinderen is er een uniek optreden van een heus Police Academy. Aspirant Politie-agent Jim komt samen met de Bijtlustige Aspirant politiehond Freggel in zijn oude Amerikaanse politieauto en zullen dan allerlei kuren vertonen.

Dit jaar is er zoals voorgaande jaren ook weer een braderie in de Dorpsstraat. Deze is vanaf 10.30 uur geopend.

Om 13.00 uur is er op het weiland een demonstratie van voltigegroep De Opsprong uit Nuland. Voltige is een unieke tak van de paardensport, waarbij gymnastische oefeningen worden uitgevoerd op de rug van een paard. Voltige is eigenlijk turnen op een levend paard.

 

Bij de molen, welke ook opengesteld is voor het publiek, zijn diverse dieren tentoongesteld.  Natuurlijk kan daar naar hartenlust geknuffeld en geaaid worden. Op gezette tijden trekt er een Mallejan door het dorp getrokken door een Belgisch trekpaard. In het Dorpshuis is een expositie van schilderclub de Quast. Deze club heeft afgelopen jaar  weer diverse creaties gemaakt die tentoongesteld worden.

Voor de actieveling zijn er workshops van Line-Dance groep The Targets waar gratis aan deelgenomen kan worden.

 

Om ongeveer 14.00 uur is het officieel defilé van de authentieke koetsen in Borkel en deze kunnen daarna bezichtigt worden op het weiland aan de Dorpsstraat.

Verder zijn er natuurlijk gezellige terrasjes met muziek van Bigband Nightshift en fanfare EMOS.

 

De entree is 2,50 euro en kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis naar binnen. Parkeren op de daarvoor bestemde plaatsen is gratis.

4V4U5373

Reacties zijn gesloten.