Vernieuwde route Pinksterrit 2018

Gepost op 19 mei, 2018 in door Rijvereniging

Hippische Vereniging “St. Servatius” uit Borkel & Schaft organiseert op 1e Pinksterdag, 20 mei 2018, een koetsentocht met authentieke rijtuigen en een leuk en gevarieerd programma in het centrum van Borkel.

 

Voor veel deelnemers is het lastig om achter elkaar in een stoet te rijden. We willen dit jaar dan ook aan de wensen van de deelnemers gehoor geven en het eerste deel van de Pinksterrit zullen ze individueel een route rijden.

De start en finish van de route is, net als vorig jaar, nabij het parkeerterrein van het Eurocircuit te Valkenswaard.  Vandaar vertrekken de koetsen individueel tussen 10.00  en  11.00 uur richting Koetenmuseum Van den Heuvel in de Molenstraat.

Daar hebben ze een  pauze en zullen dan doorrijden over de Sil naar het Landgoed van Van der Wiel. De wens van vele koetsiers om weer langs de Abdij van de Achelse Kluis te rijden komt hiermee ook in vervulling.

 

Ze zullen dit jaar omstreeks 14.00 uur in het centrum van Borkel arriveren waar het officiële defilé zich volstrekt. De koetsen worden door een omroeper voorgesteld aan het publiek.

 

In het weiland nabij het centrum worden de paarden en koetsen opgesteld zodat u ze kunt bezichtigen. Dit is tevens de grote rustpauze. Hier vindt om 15.30 uur de prijsuitreiking van de dag plaats.

 

Onze koetsentocht, de “Pinksterrit” genaamd, is een traditionele klassementsrit die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands kampioenschap van het Traditioneel Gerij.

De traditionele koetsentocht onderscheidt zich door de zorgvuldige afwerking van koets, tuig en paard. Hierbij besteden koetsier en passagiers de grootste zorg aan passende en originele kleding. Het gaat hierbij om het mooiste geheel van koets, paard(en), tuig en passende kleding die overeenstemt met het oorspronkelijk gebruik van de rijtuigen. Het is als het ware een rijdend museum.

 

Denkt u nu; dat wil ik ook wel eens echt van dichtbij meemaken, dat kan!

Dit jaar willen we in het kader van het 40 jarig bestaan van de rit, een mogelijkheid bieden voor het publiek de tocht eens van dichtbij mee te maken.

Dit willen we doen om tijdens de tocht een speciaal rijtuig (Jan Plezier) te laten rijden waarbij mensen tegen betaling op kunnen meerijden.

Dit rijtuig zal op markante punten in de route de gasten laten genieten van de deelnemers.

De gasten kunnen aanschuiven op de borrel en genieten van een hapje en drankje zoals alle deelnemers.

Kortom je bent de hele dag tussen en bij de tocht, rijtuigen en paarden en je kunt de sfeer eens proeven wat er speelt rondom deelnemers.

Indien u interesse heeft om dit uniek evenement van dichtbij te beleven kunt u zich aanmelden of meer informatie opvragen via pinksterrit.borkel@gmail.com.

 

In het centrum van Borkel is de hele dag van alles te beleven.

De Lanz Bulldog Club uit Zeelst  is aanwezig met diverse oude tractoren. Tussen 13.30 uur en 16.30 uur zijn zij op het plein in Borkel te bezichtigen. Ook de oude tractoren worden in een defilé aan het publiek voor gesteld.

Dit jaar is er zoals voorgaande jaren ook weer een braderie in de Dorpsstraat. Deze is vanaf 11.00 uur geopend.  

Veel live muziek dit jaar. Met een accordeonist op het plein, de fanfare EMOS,  Big Band Night Shift en Blaaskapel Hekwerk zit de sfeer er goed in. Wil je zelf een dansje wagen, dan kan dat bij Dorpshuis D’n Teut met de line-dance groep The Targets.

In het Dorpshuis is een expositie waarbij een tal van creaties tentoongesteld worden.

 

Bij de molen die dit jaar geheel gerestaureerd is wordt op authentieke wijze het Borkels molenbrood voor u gebakken. Aan het voorterrein van de molen zijn diverse dieren tentoongesteld.  Natuurlijk kan daar naar hartenlust geknuffeld en geaaid worden. Wil je graag een uil van dichtbij bekijken, kom dan naar de stand van Franks Uilenwereld. Hij heeft verschillende uilen bij, misschien durf je er wel een op je hand te laten zitten. Op gezette tijden trekt er een boerenkar door het dorp getrokken door een Belgisch trekpaard. Alle belangstellende kunnen hierin een ritje maken.

 

Verder zijn er natuurlijk gezellige terrasjes. Voor de kinderen is er voldoende vermaak. Zo is er een heus kinderdorp met diverse springkussens en er kan op een pony gereden worden van manege Kluizerheide.

Entree voor dit alles is €2,50 en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

  • Reacties uitgeschakeld voor Vernieuwde route Pinksterrit 2018

Reacties zijn gesloten.